Werktuigbouwkundig-ingenieur

Over Tembo:

Tembo e-LV is een pionier op het gebied van elektrische voertuigen dat zich richt op het ontwikkelen en bouwen van robuuste elektrische off-road voertuigoplossingen voor klanten over de hele wereld met een focus op mijnbouw, infrastructuur en overheidsdiensten. Het bedrijf is de voorloper in de ontwikkeling van conversies van elektrische voertuigen voor Toyota's belangrijkste modellen, Landcruiser en Hilux, die geschikt zijn voor zware, off-road omgevingen.

Tembo is een dochteronderneming van VivoPower, wat betekent dat Tembo complete duurzame energieoplossingen kan aanbieden, waaronder zonnesystemen, batterijtechnologie, microgrids en kritieke energiesystemen.

Werken bij Tembo

Werken bij Tembo is een unieke ervaring. Je maakt deel uit van ons continu groeiende team van 30 vakkundige en ambitieuze professionals. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen krijg je de mogelijkheid om trainingen en cursussen te volgen om je vaardigheden te verbeteren. Bij Tembo kom je te werken voor een snelgroeiend, dynamisch, internationaal georiënteerd en high tech bedrijf met een duidelijke opdracht om te werken aan de elektrificatie van zware off-road voertuigen. Tembo heeft een missie die een zeer waardevolle impact zal hebben op toekomstige generaties.
 

Wat ga je doen als Werktuigbouwkundig ingenieur?

Je begint je dag met het controleren van de laatste testresultaten van een duurzaamheidstest op het in-wheel motorsysteem. Je trekt conclusies over de uitkomst en beoordeelt welke risico's zijn afgedekt en of er nieuwe risico's zijn geïdentificeerd via deze testen. Je geeft je feedback en rapporteert je conclusies aan de ontwerpers. Daarna werk je aan een verscheidenheid van taken zoals het uitvoeren van mechanische berekeningen, CAD/DMU beheer, technische vergaderingen met leveranciers en het team om het perfecte mechanische ontwikkelingsplan uit te werken.
Net voor de lunch woon je je dagelijkse teamvergadering bij om het motorteam bij te praten over de voortgang van je huidige taken en toekomstige stappen voor de taken waar je op dat moment mee bezig bent.
In de namiddag praat je met je andere collega's in het team om hen te sturen en te ondersteunen met informatie voor elke subtaak die verband houdt met de globale taken die je momenteel beheert. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over de laatste resultaten van voertuigtests en de komende testplannen om de inspecties te identificeren die moeten worden uitgevoerd.
Aan het einde van de dag verwerk en orden je ontwerp- en technische projectgegevens om input mogelijk te maken voor de update van de volgende dag. Af en toe zal je nodig zijn om naar de productiefaciliteit of testlabs te gaan om samen met het prototyping team de laatste stappen van de assemblage te inspecteren, te verbeteren of om andere acties te ondernemen. Je zorgt voor een veiligheids- en structurele controle van het systeem voordat het in gebruik wordt genomen.
In deze rol richt je je op, maar ben je niet beperkt tot:
 • Voorkeur kennis van:
 • Automotive systemen, d.w.z. remsysteem, ophanging, chassis
 • voertuigdynamica en aandrijflijnen van elektrisch voertuigen
 • Lager- en afdichtingssysteem ontwerp
 • Uitstekende kennis van mechanisch ontwerp en het vermogen om handberekeningen uit te voeren voor structurele elementen binnen een omgeving met veel verschillende dynamische belastings-inputs
 • Belaste en structureel functionerende mechanische behuizingen
 • Sterke vaardigheden in CAD-pakket/DMU en PLM-gegevensbeheer
Verder beschik je over:
 • Hands-on ervaring met het werken in een werkplaats met gereedschappen en machines om inspecties uit te voeren en onderdelen te modificeren/reviseren
 • Kan onder tijdsdruk kunnen werken
 • Beheer en onderhoud van specifieke mechanische verbindingseisen en updates naar andere teams en systemen

Wat verwachten we van een werktuigbouwkundig ingenieur bij Tembo?

Om te slagen in de dynamische wereld van Tembo zijn proactiviteit, professionalisme, communicatie en aanpassingsvermogen van cruciaal belang. We zoeken iemand met een ambitieuze instelling die geleerd heeft van het verleden en ernaar streeft om in de toekomst nieuwe normen te stellen. Je weet "tried and tested" te combineren met een intelligente dosis creativiteit en outside of the box denken. Verder zijn we op zoek naar iemand met:
 • Master of Bachelor in Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
 • 2+ jaar ervaring in een soortgelijke rol
 • Vereiste kennis met de volgende tools: SOLID WORKS (of ander geavanceerd CAD pakket)
 • Voorkeur kennis met de volgende tools: ANSYS, Abaqus FEA, Matlab
 • Sterke analytische vaardigheden met het vermogen om oplossingen te ontwikkelen
 • Het vermogen om zelfstandig te werken in een complexe en snel veranderende omgeving met een zeer dynamisch karakter
 • Sterke teamspeler, met aantoonbare vaardigheden in het oplossen van complexe problemen met betrekking tot mechanisch ontwerp
 • Het vermogen om zowel zelfstandig als samen te werken aan problemen die nog niet zijn aangepakt, dit op een iteratieve en collaboratieve manier. Je bent in staat om analyses te leveren op moeilijke projecten met krappe tijdslimieten
 • Je bent sterk in communicatie en in staat om gecompliceerde en gedetailleerde resultaten op een eenvoudige manier over te brengen en te rapporteren aan zowel design engineers als technisch management
 • Je bent flexibel en leergierig, je werkt graag in een continu veranderende omgeving
 • Sterk ontwikkelde schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
 • Beschikbaarheid voor 38 uur per week
Op persoonlijk vlak kun je je vinden in de volgende eigenschappen; je bent bovenal zeer pragmatisch. Je past je makkelijk aan, je bent communicatief vaardig, flexibel en een teamspeler. Je kunt goed luisteren en staat open voor suggesties van andere collega's om zo tot de beste oplossing te komen.

Is je interesse gewekt en wil je solliciteren op deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar [email protected] en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.